Yüzme öğrenen öğrenciler sertifikalarını aldı

01 AĞUSTOS 2019 SAAT:12.25

Belediyemiz tarafından verilen yüzme kursunun ilk dönemi sona erdi. Yüzme öğrenen çocuklar sertifikalarını düzenlenen tören ile aldı

Belediye Başkanımız Sayın İsmail Uygur tarafından 2008 yılında hizmete açılan Aquapolis Yüzme Havuzu’nda yüzme bilmeyen Torbalılı çocuklara yüzme kursları düzenlemeye devam ediyor. Bu yıl yeniden ücretsiz olarak verilmeye başlanan yüzme kursuna yoğun ilgi gösterildi. Yüzme öğrenmek isteyen çocuklar yaşlarına göre gruplar halinde eğitimlere alındı. 5-11 yaş arası 300 çocuk, alanında uzman hocalar tarafından kendilerine verilen yüzme derslerini başarıyla geçip yüzme öğrendiler. 2019 yaz dönemi kurslarının ilk bölümü düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi. Velilerinde hazır bulunduğu sertifika töreninde kursiyerlere belgeleri Metropolis Spor Kulübü Başkanı Yaşar Yapar ile Sosyal ve Kültür İşler Müdürümüz Serkan Tekin tarafından verildi. Yeni kursiyerler heyecanla kursun başlayacağı günü bekliyor. Yüzme kursunun ikinci dönemi 5 Ağustos Pazartesi günü başlayacak, okulların açılmasıyla birlikte sona erecek. Öte yandan ikinci dönem kursları için kayıtların sona erdiği ifade edildi.

YAZ DÖNEMİ SONUNA KADAR SÜRECEK

2019 yaz dönemi yüzme kursunun ilk döneminin başarılı bir şekilde tamamlandığını, düzenledikleri sertifika töreni ile yüzme öğrenen çocukların mutluluklarına ortak olduklarını dile getiren Sosyal ve Kültür İşler Müdürümüz Serkan Tekin, kursların belirli periyotlarda devam edeceğini söyledi. Alanında uzman dört antrenör ile eğitimlerin aynı hızla süreceğini sözlerine ekleyen Sosyal ve Kültür İşler Müdürümüz Serkan Tekin, “Bu yıl ücretsiz olarak verdiğimiz yüzme kurslarına yoğun bir talep oldu. 4 antrenörümüz ile çocuklarımıza yüzmeyi öğretiyoruz. 300 öğrencimiz ilk dönem eğitimlerini tamamladı ve sertifika almaya hak kazandı. Yaz dönemi sonuna kadar kursumuz aralıksız devam edecek” dedi. Torbalı Belediyesi olarak çeşitli dallarda öğrencilere kurslar düzenlediklerini ifade eden Tekin, detaylı bilgi için Belediye Kültür Merkezimize başvurulabileceğini kaydetti.