Belediyemiz 2 bin öğrenciye rehber oldu

31 TEMMUZ 2019 SAAT:14.15

Belediyemizin, İstanbul Okan Üniversitesi işbirliği ile düzenlediği tercih günleri kapsamında 2 bin öğrenci tercih masasına başvurdu. Yoğun başvurunun olduğu tercih masasına ilgi ilçe sınırlarını bile aştı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ardından Belediyemiz ilçede üniversite tercihini yapan gençlere yardımcı olmak amacıyla İstanbul Okan Üniversitesi işbirliği ile tercih günleri düzenledi. Belediye Meclis Salonumuzda gerçekleşen üniversite tercih günlerinde alanında uzman rehberlik öğretmenleri ile Torbalı ve çevre ilçelerdeki öğrencilerin en doğru tercihi yapmaları sağlarken, zaman merkeze kilometreleri aşan bir başvuru gerçekleşti. Çorum, Diyarbakır, Konya gibi şehirlerde yaşayıp çeşitli nedenlerle Torbalı’ya gelen üniversite adayları soluğu belediyemizin tercih bürosunda alıp, en doğru tercih için rehberlik hizmetinde yararlandı.

ÇORUMLU ÖĞRENCİDEN TEŞEKKÜR

İlçede ilk defa kapsamlı bir şekilde tercih günleri düzenlenirken yaklaşık 2 bin öğrenci hizmetten yararlandı. Rehberlik ve Araştırma Öğretmenleri Orhan Nuri Akıncı, Ergün Karakaya ve İstanbul Okan Üniversitesi Ege Bölge Temsilcisi Burak Akkol’dan bilgi alan öğrenciler, en doğru tercihi yapmaya yönlendirildi. Zaman zaman başka illerde okuyan öğrencilerin de başvurduğu tercih masası hafta sonu da rehberlik hizmeti sağladı. Rehber öğretmenler tarafından yönlendirilen ve Türkiye 67 binincisi olan Ufuk Gerçek, “Halamı ziyaret etmek için Torbalı’ya geldim. Belediyenin üniversite okumak isteyen öğrenciler için masa kurduğunu öğrenince başvurmak istedim. İlgilerim ve derecem doğrultusunda yönlendirildim. Torbalı Belediyesi’ne ve İstanbul Okan Üniversitesi’ne teşekkür ederim. Uygulamayı çok başarılı buldum. Tüm Türkiye’de benzer çalışmaların olması, yanlış tercihlerin önüne geçecektir” ifadelerini kullandı.

UYGUR: EĞİTİM ALANINDA ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Belediyemiz ile yapılan işbirliği sayesinde başarılı bir tercih dönemi geçirdiklerini ifade eden İstanbul Okan Üniversitesi Ege Bölge Temsilcisi Burak Akkol, “Yaklaşık 2 bin öğrencimize hizmet verdik. Torbalı dışından Konya, Çorum, Diyarbakır gibi şehirlerde oturup da Torbalı’da oldukları için masamıza başvuranlar da oldu. Onları da hayalleri ve başarıları doğrultusunda yönlendirdik. Benzer çalışmaları Torbalı Belediyesi ile gerçekleştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Öğrencilerin ilgileri ve yetenekleri doğrultusunda uzman ekip tarafından yönlendirildiğini ifade eden Belediye Başkanımız Sayın İsmail Uygur, “Öğrencilerimizin en iyi ve doğru tercihi yapabilmesi adına, belediyemizde tercih günleri düzenledik. Öğrencilerimizin kariyerleri yolundaki bu önemli aşamada yanlarında olmaktan büyük mutluluk duyduk. Onlara üniversite eğitimlerinde başarılar diliyorum. Eğitim alanında belediye olarak çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı