Atatürk, Torbalı’da çeşitli etkinliklerle anıldı

10 KASIM 2019 SAAT:12.00

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81. yılında Torbalı’da çeşitli etkinliklerle anıldı. Torbalı Kaymakamlığı ve Belediyemiz tarafından düzenlenen anma töreni, Atatürk Meydanında gerçekleştirildi. Atatürk Anıtına çelenk sunma programına Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Garnizon Komutanı Asteğmen Samet Korkmaz, Belediye Başkanımız İsmail Uygur, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları (SKT) ve taraftar grupları katıldı. Çelenkler sunulduktan sonra saat 09.05’i gösterdiği esnada sirenler çalmaya başladı. İlçe genelinde duyulan iki dakikalık siren sesinin ardından buradaki program okunan İstiklal marşıyla sona erdi.

UYGUR: CUMHURİYETİ YAŞATACAĞIZ

Çelenk töreninden sonra gerçekleşen kutlama programı tam not aldı. Belediye Kültür Merkezimizde, Özel İngiliz Kültür Koleji ve Kazımpaşa İlk-Ortaokulu tarafından düzenlenen kutlama programında günün anlam ve önemine dair konuşmalar, şiir ve orotoryo ile koro gösterisi gerçekleştirildi. Bu programın ardından ise Atatürk temalı fotoğraf sergisi açıldı. Programlara katılan Belediye Başkanımız İsmail Uygur, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 81. yılında saygı ve minnetle anıyoruz. Yaşadığımız süre boyunca herkesin göğsüne Atatürk sevgisini aşılayacağız. Hiç şüphesiz sonsuza kadar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Cumhuriyetimizi yaşatacağız” ifadelerini kullandı.