Torbalı’da bir ilk: 25 üniversite kariyer için Torbalı’da

07 EKİM 2019 SAAT:16.20

Belediyemiz, lise öğrencileri ve mezunlara yönelik üniversite ve meslek seçiminde destek olmak üzere bugün bir ilki gerçekleştirerek Torbalı’da Kariyer Günleri düzenledi. Belediye Kültür Merkezimizde yer alan etkinliğe 25 üniversite katılarak öğrencileri doğru meslek seçimine yönlendirdi. Bu yıl birincisi gerçekleşen Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında bir de seminer gerçekleşti. Torbalı ile birlikte çevre ilçelerden binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Kariyer Günleri, öğrencilere vizyon kazandırmak, ortaöğretim kurumlarının üniversitelerle işbirliğini artırmak amacını taşıdı. Gün boyunca gerçekleşen etkinlikler öğrencilere hedeflerini de çizdirmiş oldu.

ÜNLÜ EĞİTİMCİDEN ÖĞRENCİLERE SEMİNER

Belediyemiz, doğru meslek seçimi yapabilmeleri amacıyla üniversiteler ile lise öğrencilerini bir araya getiren “Kariyer Günleri”nin birincisini bugün gerçekleştirdi. Sabancı, Yeditepe, TOBB ETÜ, İstinye, Bilgi, Demokrasi, Aydın ve İstanbul Okan Üniversitesi gibi toplamda 25 üniversitenin stant açtığı Kariyer Günleri’nde ayrıca geleceklerini doğru bir şekilde planlayabilmeleri için gençlere yönelik rehberlik ve kariyer odaklı seminer de düzenlendi.  İstanbul Okan Üniversitesi Aday İlişkileri Müdürü S. Gülsün Şirin öğrencilere verdiği seminerde doğru tercih, hedef, kazanım ve istek gibi temel eğitim unsurlarını konuştu. Öte yandan seminere katılan Belediye Başkanımız Sayın İsmail Uygur’un eşi Sayın Afet Uygur İstanbul Okan Üniversitesi Aday İlişkileri Müdürü S. Gülsün Şirin’e teşekkür çiçeği verip, öğrencilere rehber olduğu için teşekkür etti. Gaziemir, Kemalpaşa, Tire, Selçuk gibi çevre ilçelerden ücretsiz bir şekilde Torbalı’ya taşınan öğrenciler stantları tek tek gezip, üniversite hayallerini şekillendirmeye başladı.

ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Geçtiğimiz aylarda da ilçede üniversiteyi kazanan gençlere yönelik tercih masası kuran ve öğrencilerin doğru tercihler yaparak başta kendilerine sonra ise topluma faydalı birer birey olacaklarını ifade eden Belediye Başkanımız İsmail Uygur, üniversite temsilcileriyle yemekte bir araya geldi. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden Torbalı’ya gelerek öğrencilere rehberlik çalışmalarında bulunan eğitimcilere teşekkür eden Başkanımız İsmail Uygur “Belediye olarak öğrencilerimize her zaman yanındayız. Bu kapsamda ilçemizde de bir ilk olan Kariyer Günleri’ni gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizin doğru tercihlerde bulunması hem kendilerine hem de toplumumuzun geleceği için büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda biz de öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.