Torbalı’da Meslek Fabrikası ilk mezunlarını verdi

23 OCAK 2020 SAAT:09.40

Belediyemiz, İzmir’in sanayi üssü olan Torbalı’da, Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü meslek fabrikası projesini hayata geçirdi. Bu işbirliği sayesinde iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu ara meslek elemanı yetişmeye başladı.

Torbalı’da hem işsizliği hem de sanayi kuruluşları ile diğer meslek dallarında yaşanan kalifiye eleman sorununu ortadan kaldırmak için Belediyemiz düğmeye bastı. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalayan Belediyemiz ilçede Meslek Fabrikası’nın açılmasını sağladı. Belediyemiz, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile el ele vererek ilk olarak sepetçilik ve düz dikiş makine kursları açıldı. Bu kapsamda sepetçilik kursu sona ererken, yeni kurs kayıtları da devam ediyor. Çaybaşı’daki Belediye Hizmet Binası’nda yapılan kayıtlar şeffaf bir şekilde değerlendirilerek kurslar açılıyor. Öte yandan kursiyerler, verilen sertifikalarla kolay bir şekilde iş bulabiliyor.

KURSİYERLERDEN TEŞEKKÜR

Torbalı’da kısa bir süre önce açılan Meslek Fabrikası ilk mezunlarını verdi.18 Aralık’ta başlayan sepetçilik kursuna katılan kursiyerler atık kağıt ve gazetelerden sepet örerek, bunu meslek haline getirdi. Çaybaşı’da önemli bir gelenek de olan sepetçilik mesleğini öğrenen kursiyerler bundan para kazanmak için mesai harcayacak. Öte yandan bir ay sonra sertifikalarına da kavuşacak olan kursiyerler, Belediyemize ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kurs imkanı için teşekkürlerini iletti.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Meslek Fabrikası’nda düz dikiş makineci kursu ise devam ediyor. Burada başta Torbalı sanayisi olmak üzere tekstil firmalarının önem verdiği makineciler yetiştiren Belediyemiz, gerekli tüm imkanları kursiyerlere sağladı. Kısa sürede makineyi kullanan, kesim yapmaya başlayan ve dikiş alanında kendini geliştiren kursiyerler, sertifikalarını aldıktan sonra Belediyemizin referansıyla ilçedeki tekstil kuruluşlarında iş başı yapacak. Hem meslek öğrenen hem de iş bulma alanı genişleyen kursiyerlerin bu kurslara devam zorunluluğu bulunuyor. Öte yandan Meslek Fabrikası kursları için başvurular devam ediyor. Bilgisayarlı Muhasebe, kuaförlük, manikür-pedikür, overlok-reçme, düz dikiş, dünya kahveleri,  ön muhasebe ve bilgisayar operatörlüğü kursları için başvurular Çaybaşı’daki Hizmet Binamızda yapılıyor.