Torbalı’da müzik yarışması başvuruları başladı

29 KASIM 2019 SAAT:17.00

Gençleri kültür-sanat faaliyetlerine yönlendirmek ve yeteneklerini sergilemelerine fırsat vermek amacıyla geleneksel hale getirilmeyi planladığımız Liselerarası Müzik Yarışması başvuruları başladı. Sık sık düzenlediği etkinlikler ve hayata soktuğu projelerle gençlere sanatsal etkinlikler kapılarını açan Belediyemiz, bu kez İzmir geneli liseler arası müzik yarışması gerçekleştiriyor. 25 Kasım-23 Aralık tarihlerinde başvuruların gerçekleşeceği yarışma için halk oylaması ve jüri oyları geçerli olacak. Final ise Belediye Kültür Merkezimizde 27 Aralık’ta gerçekleşecek.

PARA ÖDÜLÜ VERİLECEK

25 Kasım-23 Aralık tarihleri arası yarışmaya katılacak lise gruplarının kayıtlarının http://lmy.torbali.bel.tr/ adresi üzerinden online yapılması yeterli. Buraya 5 dakikayı geçmeyecek şekilde hazırladıkları müzik videolarını gönderecek olan öğrenciler halk oylamasının yanı sıra jüri değerlendirmesine tabi olacak. En geç 25 Aralık’ta finale kalan gruplara bilgilendirme yapılacak ve bu gruplar ön elemeye katıldıkları şarkı ile canlı final performansına imza atacak. Final Belediye Kültür Merkezimizde 27 Aralık Cuma günü saat 10.00’da başlayacak. Burada ünlü isimlerin de yer alacağı jüri tarafından dereceler belirlenecek ve birinci gruba 5 bin, ikinci olan gruba 3 bin, üçüncü olan gruba ise 2 bin lira para ödülü verilecek.

BAŞKANIMIZ İSMAİL UYGUR’DAN ÖĞRENCİLERE JEST

Yarışmaya İzmir genelindeki tüm lise öğrencileri katılabilecek. Sadece popüler müzik branşında katılım sağlanabilecek yarışmada yer alacak olan öğrenciler davul ve piyano haricinde diğer tüm enstrümanları kendileri temin edecekler. Yarışmaya katılacak tüm öğrenciler şeffaf bir şekilde değerlendirmeye tabi olacak. Şartnamenin Belediyemizin resmi sitesinde yayınlandığını ifade eden Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Serkan Tekin, “Belediye Başkanımız İsmail Uygur’un talimatıyla, öğrencilerin daha fazla müzik ve sanatla uğraşmasını sağlamak, bu yolda çaba sarf eden gençlere umut olmak, onları motive etmek amacıyla bu yarışmayı düzenliyoruz. Yarışmaya müziğe gönül veren İzmir genelindeki tüm lise öğrencilerini davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.