Meclisimiz Temmuz Ayı olağan toplantısını gerçekleşti.

05 TEMMUZ 2019 SAAT:

Belediye Meclisimiz Temmuz Ayı olağan toplantısını gerçekleşti. Meclis salonumuzda Belediye Başkanımız Sayın İsmail Uygur başkanlığında gerçekleşen meclis oldukça sakin geçti. Hukuk, İmar ve Pazar yeri komisyonundan gelen önergelerin görüşüldüğü meclis toplantısında özellikle kent trafiği ile ilgili önemli maddeler görüşüldü.

İlçe merkezimizde yer alan özellikle İsmet Paşa ve Kazım Dirik Caddesi ile Ayrancılar’da yer alan Barış Manço Caddesi’nde mağazalar istedikleri saatte mal indirip bindiremeyecek. Diğer cadde ve bulvarlarda da aynı karar uygulanacak.

PAZAR YERİ DEĞİŞTİ
Başta zincir marketler olmak üzere, mağazaların uzun süre günün her saatinde mal indirip bindirmesini yasaya bağlayan meclis kararına göre, artık mağazalar sabah  09.00-11.00 ile öğleden sonra 15.00-17.00 saatleri arasında mal indirip bindirecek. Trafiği gün içerisinde rahatlatacak olan bu karar oy birliği ile kabul edilirken, meclisimizdeki önemli kararlardan biri de Pazar Yeri Komisyonu’ndan gelen Alpkent Pazarı’nın Torbalı Mahallesi’ne taşınmasının uygunluğu oldu. Önceki meclis toplantısında komisyona sevk edilen önerge kapsamında pazarın taşınmasının önemli avantajlar sağlayacağı belirlendi.  Tuvalet, yürüyüş mesafesi, İZBAN’a yakınlık, araç parkına uygunluk gibi faktörlerden dolayı taşınması uygun görülen Pazar, artık Torbalı Mahallesi’nde kurulacak. Meclis dilek ve temennilerle sona erdi.