Torbalı 30 Ağustos’u muhteşem kutladı

31 AĞUSTOS 2019 SAAT:11.00

Belediyemiz, Büyük Taarruz’un 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Ayrancılar Mahallesinde Fener Alayı Kortej yürüyüşü ve daha sonra Atatürk heykeli açılışı ile final gerçekleştirdi.

Türk tarihinin en özel günlerinden olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, Torbalı’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Belediyemiz 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek, Ayrancılar Mahallesinde final niteliğinde bir kutlama yaptı. Sabah saatlerinde Torbalı Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan kutlama programı akşam Ayrancılar’da sürdü. Saat 20.30’da Ayrancılar Mahallesi Barış Manço Caddesi’nde fener alayı korteji ile başlayan etkinliğe, Belediye Başkanımız İsmail Uygur, eşi Afet Uygur’un yanı sıra belediye meclis üyelerimiz ile birlikte yüzlerce vatandaş katıldı.

AYRANCILAR HALKININ İSTEĞİNİ YERİNE GETİRDİK

Fener alayı korteji yürüyüşüne katılan yüzlerce vatandaş, daha sonra Ayrancılar Meydanına geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında Ayrancılar Yörük ve Zeybek Kültürü Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Sabri Karagül, Belediye Başkanımız Sayın İsmail Uygur’a plaket verdi. Daha sonra Başkanımız, dövüş sporlarında başarılı olan iki oyuncuya başarı plaketi verdi. Ardından Meydandaki atlı Atatürk heykelinin açılışına geçildi. Açılış öncesinde Belediye Başkanımız, “30 Ağustos büyük taarruz zaferimiz hepimize kutlu olsun. Ayrancılar halkı bunu çok istemişti. Bizde böyle bir talebe duyarsız kalamazdık. Ve yerine getirdik. İnşallah bundan sonrada Ayrancılar halkının taleplerini yerine getireceğiz. Ayrancılar halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyerek Atlı Atatürk heykelinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından muhteşem havai fişek gösterisi düzenlendi. Ardından halk oyunları gösterileri düzenlendi. Gecenin sonunda ise Grup DİEZ konseri ile büyük bir coşku yaşandı. Etkinlikler ile 30 Ağustos zaferi büyük bir coşku ile kutlandı.