TORBALI’NIN 64 CAMİSİNDE RAMAZAN TEMİZLİĞİ

Torbalı Belediyesi, Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte ilçedeki 64 camide temizlik çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri camileri Ramazan’a hazırlıyor.

Torbalı Belediyesi, halkın ibadet yeri camilere ve cami çevrelerine yönelik yaptığı çalışmalara Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte hız verdi. İlçe halkının daha temiz ve hijyenik koşullarda ibadet etmesi için oluşturulan özel bir ekip, ilçe genelindeki yaklaşık 64 camide seferberlik başlattı. Günde 3 camiyi temizleyen ekipler, Ramazan öncesinde çalışmalarını tamamlayacak.

Torbalı Belediyesi ekipleri çalışmalar kapsamında camilerde halıları yıkıyor; mihrabı, minberi, vaaz kürsüsünü, ayakkabılıkları, camları baştan aşağı temizliyor. Temizlikle birlikte cami etrafında çevre düzenlemeleri de belediye ekiplerince yapılıyor. Cami imamlarından ve görevlilerinden gelen taleplere göre programını oluşturan ekipler, ibadethanelerin temizleme uygulamasına devam edecek.

İMAMLAR DA MEMNUN

Uygulamadan memnun olan cami hocaları, “Çok güzel bir uygulama, belediyemizin camilere ve ibadethanelere sahip çıkması çok anlamlı. Çok teşekkür ediyoruz ve memnun olduk” dedi.

BAŞKAN GÖRMEZ, “İBADETHANELERİMİZE GEREKEN ÖNEMİ VERİYORUZ”

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ibadethanelerin temizliği ve bakımıyla ilgilenmeye özel bir önem verdiklerini ifade ederek, “Dinimizin temizliğe verdiği önem hepimizin malumu. Bizler de ibadethanelerimizin temizlik ve bakımı ile ilgilenmeye özel bir önem veriyoruz. Yaptığımız bakım çalışmalarıyla camilerimiz mübarek Ramazan ayına hazır hale gelecek” dedi.

11 Mayıs 2016 2:03

Şubat 23 @ 08:30 - Mart 7 @ 20:00