TORBALI BELEDİYESİ’NİN EĞİTİM ÖNCELİĞİ SÜRÜYOR

Okul Ve Derslik Yapımı İçin Milli Eğitim Bakanlığı’na 50 Dönüm Arsa Bağışlayan Torbalı Belediyesi’nin eğitime olan desteği sürüyor.  Torbalı Belediyesi ilçedeki okullarda çevre düzenlemesi çalışmaları yapıyor.

Okul ve derslik yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na yedi ayrı mahallede, bedelsiz olarak 50 dönüm arsa bağışlayan Torbalı Belediyesi, şimdide okulları onarıyor, bahçelerini, sosyal yaşam alanlarını asfaltlıyor, gezi yollarına parke taşları döşüyor.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez,  çok sayıda okula boya, inşaat ve onarım malzemesi sağladıklarını, geniş kapsamlı bakım gerektiren okulları onardıklarını, bahçelerini, öğrenci yaşam alanlarını yenilediklerini belirterek şunları söyledi:

“ ilçemizde yaşam kalitesini artırmak adına yaptığımız her yatırımda eğitim en büyük önceliğimiz oluyor. İkisini bir arada sürdürmek ve koordineli olmak zorundayız. Bölgenin en hızlı büyüyen ilçesiyiz. Okullaşma, yol,su,asfalt, altyapı kadar önemlidir ve  bunu  öngörmek, öncülüğünü yapmak da bizim görevimizdir. Asfalt, onarım, çevre düzenlemeleri dışında asıl önemli olan ihtiyaç duyulan yeni okul ve derslik yapımı için arsa bağışlamaktır. Geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Bakanlığı’na 50 bin metrekare dolayında arsa bağışladık. Okul ruhsatlarını, projelerini, inşaat aşamalarını izledik” dedi.

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun da,  Belediye Başkanı Görmez’in eğitimci olmasının kendileri için bir şans olduğunu kaydederek, “son bir yılda sınıf, derslik, okul artırımında ve özel eğitim alt sınıflarının düzenlenmesinde çok büyük mesafe sağladık. Arsa, altyapı, onarımlar ve diğer ihtiyaçlar için Başkan’ımız bizi hiç yalnız bırakmadı.” şeklinde konuştu.

HANGİ MAHALLEYE NE KADARLIK OKUL ARSASI BAĞIŞLANDI

Torbalı Belediyesi yeni okul ve derslik yapımı için; Çapak Mahallesi’nde 2000 metrekare, Karakuyu Mahallesi’nde 5500 metrekare, Dağkızılca Mahallesi’nde 6000 metrekare, Subaşı Mahallesi’nde 3800 metrekare, Torbalı Mahallesi’nde 6500 metrekare, Ayrancılar Mahallesi’nde 15000 metrekare, Muratbey Mahallesi’nde 11000 metrekare yer bağışladı.

2015-2016 eğitim-öğretim yılında açılan okullar 16 derslikli Yavuz Sultan Selim ortaokulu, 16 derslikli Sultan Abdülhamit İlkokulu, 12 derslikli Cumhuriyet İlkokulu olarak açıklandı. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında açılacak olan okullar ise şöyle; 9 derslikli Dağkızılca İlkokulu, 10 derslikli Çapak İlkokulu, 12 derslikli Karakuyu İlkokulu ve 6 derslikli Torbalı Anaokulu…

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Şubat tatilinin ardından açılacak okullar ise; 24 derslikli Ayrancılar İlkokulu ve Ayrancılar Anaokulu, 24 derslikli Ayrancılar İmam Hatip Ortaokulu, 24 derslikli Torbalı İlkokulu, 12 derslikli Ayrancılar Mahallesi’ndeki ilköğretim okulu bahçesine yapılacak eğitim binaları… Ankara’ya teklif edilen ve onaylanan  24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Spor salonu da yapılacak okullar arasında bulunuyor.

30 Haziran 2016 11:45

Şubat 23 @ 08:30 - Mart 7 @ 20:00