TORBALI BELEDİYESİ ÇAPAK’TAKİ DÜĞÜN SALONUNU YENİLEDİ

Çapak’taki Kapalı Düğün Salonu bakımsızlık nedeniyle çürümeye terk edilmişti. Torbalı Belediyesi, salonu adeta sil baştan inşa etti

ÇAPAK Mahallesi’ndeki düğün salonu bakımsızlık nedeniyle çürümeye yüz tutmuştu. Salonda tadilat çalışması yapan Torbalı Belediyesi, düğün salonunu baştan aşağı değiştirdi. Duvarları çürüyen, bahçesi koyunlara, içi ise âlemcilere mesken olan düğün salonu, yeni yüzüyle hizmete açıldı.1990 yılında inşa edilen düğün salonu tadilat, tamirat çalışmalarının tamamlanmasının ardından eski günlerine geri dönecek.

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

2000 nüfuslu Çapak Mahallesi sakinleri, uzun yıllardır bakımsız olan düğün salonunun tamir edilmesini dört gözle bekliyordu. Bölgede yaz mevsiminde yapılan düğünler dışarıda yapılabilirken, bu durum kış mevsiminde tam bir kabusa dönüyordu. Kapısı penceresi kırık olan düğün salonu, akşamcıların da mekânı olmuş durumdaydı. Köylüler  geceleri burayı kullanan kimselerin düğün salonunu meyhaneye çevirdiğini, pisliklerini de arkalarında bıraktığını belirttiler. 750 kişi kapasiteli olan binada düğün yapmak isteyen vatandaşlar, salonu kendileri temizlemek zorunda kalıyordu. Çalışmaların ardından düğün salonunun baştan sonra yeni bir görünüm kazandı.

MAHALLE HALKI MEMNUN

Düğün salonunda çalışmaların tamamlanmasına sevindiklerini söyleyen Cemal Topal, “Çok kötü bir durumdaydı, bundan sonra inşallah daha güzel olacak. Hatta ilk eğlenceyi de ben yapacağım. 96/3 tertip askere gideceğim ve ilk etkinliği de bu güzel salonda ben yapacağım.Torbalı Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

01 Temmuz 2016 11:10

Ekim 25 @ 10:00 - 17:00