TORBALI’DA YÖRÜK ŞENLİĞİ

14 Mayıs’ta Torbalı Ahmetli Köyü’nde düzenlenecek olan Yörük Şenliği’ne çevre il ve ilçelerden  Yörük dernek ve toplulukları katılıyor.

Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “Yörüklerin hoşgörülü, özverili, üretici değerlerini, geleneklerini yaşatmak ve paylaşmak istiyoruz”

Torbalı Belediyesi ile Ahmetli Köyü Güzelleştirme Yörük Türkmen Efeleri Derneği’nin organize edeceği 2. Yörük şenliği  14 Mayıs Pazar günü düzenlenecek.

Ahmetli Köyü mesire alanındaki şenliğe çevre il ve ilçelerden de Yörük dernekleri ve toplulukları katılıyor. Türk Halk Müziği’nin ünlü seslerinden Bedia Akartürk’ün yanı sıra  yerel sanatçılar da etkinlik boyunca vatandaşlara konserler verecek. Yarışmalar düzenlenecek. Yörük çadırlarında  vatandaşlara  Yörük  mutfağından yemekler sunulacak. Yörük kültürünün otantik unsurlarının sergileneceği şenliğin yine büyük ilgi görmesi bekleniyor.

BAŞKAN GÖRMEZ, “DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Geleneksel kültür unsurlarının korunması için bu tür etkinliklerin çok önemli olduğuna değinen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “ Yörüklerin Anadolu’nun Türkleştirilmesinde yaptıkları katkılar tarihin akışını değiştirmiş ve bugünkü vatanımızı şekillendirmiştir. Osmanlı’nın kuruluşunda da İstiklal Savaşı’nın kazanılmasında da Yörüklerin önemli katkıları olduğunu biliyoruz. Yörük kültürüne dair folklorik öğelerin yaşatılmasını önemsiyoruz. Bu şenlik bize bu konuda fırsatlar sunuyor. Pazar günü gerçekleştireceğimiz şenliğin bir önceki yıl düzenlenen şenlikten çok daha geniş bir katılıma ulaşacağını umuyoruz. Yörüklerin hoşgörülü, özverili, üretici değerlerini geleneklerini yaşatmak ve paylaşmak istiyoruz. Tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

09 Mayıs 2017 12:01

AĞUSTOS – EYLÜL 2016