TORBALI’DA TENİS OYNANACAK

Futbol, basketbol sahaları, yürüyüş ve bisiklet yollarından sonra Torbalı’da uluslararası standartlara uygun tenis kortu yapıldı. Torbalı Belediyesi dileyen herkese ücretsiz tenis kursu verecek.

Torbalı Belediyesi’nin  başlattığı ‘Topyekûn Spor’ projesi kapsamında yapılan futbol, basketbol sahaları, yürüyüş ve bisiklet yollarından sonra ilçede uluslararası standartlara uygun tenis kortu da tamamlandı.  Tenis kursuna katılmak isteyenler Belediye Kültür Merkezi’ne giderek kursa kayıt yaptırabilecekler. Tenis kursunda yetişen sporculardan takım kurulacak. Başarılı sporcular ulusal ve uluslararası turnuvalara katılma hakkı da kazanacak.  Tenis, eğitim ücretinin ve kullanılan malzemelerin oldukça pahalı olması nedeniyle ‘zengin sporu’  olarak değerlendirilirken Torbalı Belediyesi açacağı tenis kursu ile bu sporun herkes tarafından yapılmasını sağlayacak.

MALZEMELER TORBALI BELEDİYESİ’NDEN

Muzaffer Kebapçıgil Koruluğu içinde Avrupa standartlarında yapılan tenis kortunda başlayacak olan kurs için kayıtlar devam ediyor. Kurs hem çocuklar hem de yetişkinlere yönelik olacak. 7’den 70’e herkesin katılabileceği tenis kursunu Beden Eğitimi Öğretmeni ve Tenis Antrenörü Merih Uçar verecek. Kurs saatleri ve günleri gelecek talebe göre değerlendirilecek. Öte yandan tenis kortu, belirlenecek saatler arasında vatandaşların kullanımına da açık olacak. Torbalı Belediyesi top ve raket gibi malzemeleri temin edemeyecek kursiyerlere, kursta kullanmaları için malzeme de temin edecek.

BAŞKAN GÖRMEZ, “ TORBALI, SPOR KENTİ OLACAK”

Muzaffer Kebapçıgil Koruluğu içinde yapımı tamamlanan tenis kortunda aynı zamanda kurslar da verileceğini belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “ Torbalı’da yaşam kalitesi artırmak adına bütün uygun alanları spor aktivite merkezlerine dönüştürüyoruz. Alpkent Mahallesi Yürüyüş Yolu, 2.Abdülhamit Han Yürüyüş Yolu, Haluk Alpsü Bulvarı Yürüyüş Yolu, Tepeköy Mahallesi Yürüyüş Yolu, gibi ilçe merkezinde birçok spor aktivite alanları oluşturuyoruz.  Bunların toplamı 5 kilometreyi aştı. Kent meydanlarımız muhteşem oldular, Park yapımında Ege’de bizimle yarışacak belediye yok sanırım. Ege’nin ilk Millet Bahçesini ilçenin tam göbeğinde 25 bin metrekarelik alanda yapımına başlandık. 4,5 yılda 6 adet futbol, 15 basketbol saha yaptık. Torbalı bugün İzmir’de en çok yaşamak için tercih edilen, ev satın alınan, yatırım yapılan 3 ilçeden biri. Ülkenin marka şirketleri burada konut ve yatırım yapıyor” şeklinde konuştu.

24 Temmuz 2018 11:29

Eylül 2 @ 14:00 - 20:00