TORBALI’DA SİNEMAYA YOĞUN İLGİ

İlçe belediyesi tarafından hizmete açılan sinema yoğun ilgi görüyor.  Vizyondaki 6 filmi iki ayda 6 bin 150 kişi izledi.

Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “ gençlerin ilgisi sanat adına bizi sevindiriyor”

Torbalı Belediyesi tarafından Aralık ayı sonunda hizmete açılan sinema salonu ilçe halkının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Belediye Kültür Merkezi’ndeki sinema salonu iki ayda tam 6000 kişiyi ağırladı.

Belediye Kültür Merkezindeki sinemada sabah saat 10’dan gece 21’e kadar süren seanslarda vizyon filmleri gösteriliyor. Vizyona giren en yeni filmler bütün Türkiye’deki sinemalarla aynı anda BKM sinemada izlenebiliyor. Normal bilet 6 liradan satılırken öğrenciler bilet için 5 lira ödüyor. Bilet satışları şimdilik BKM’de gerçekleştirilirken önümüzdeki günlerde biletler internet üzerinden de satın alınabilecek. Çocuklara yönelik animasyon filmlerinin de gösteriminin yapıldığı sinemayı aileler çocuklarıyla birlikte gelmeyi tercih ediyor.

Yetkililer;  vizyondaki 6 ayrı filmin 6 bin 150 kişi tarafından izlendiğini, gençlerin yoğunlukta olduğunu belirttiler.

Başkan Görmez, “Önemli bir eksikliği giderdik”

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçede bir sinema salonu bulunmayışının önemli eksikliklerden birisi olduğuna değinerek “  sanatın gençlerin motivasyonunda, yaşamı doğru algılanmasında, hedeflerinin belirlenmesinde çok değerli bir araç olduğunu düşünüyorum. Genç nüfusun yoğun olduğu bir ilçeyiz. Sosyal anlamda da gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için bir dizi aktivitelerimiz, projelerimiz uygulanıyor. Yeni açtığımız sinema salonumuz bunlardan sadece bir tanesi.  Benim ailelerden isteğim, özellikle çocuklarını sinemamıza yönlendirsinler. Filim izlemek için buradan İzmir’e gitme dönemi kapandı” şeklinde konuştu.

06 Şubat 2017 12:42

AĞUSTOS – EYLÜL 2016