TORBALI’DA ENGELSİZ ETKİNLİK

TORBALI’DA  ENGELSİZ ETKİNLİK

Torbalı Belediyesi ve Kent Konseyi  3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle  bir program düzenlediler. Belediye Kültür Merkezi’nin konferans salonunda düzenlenen programa Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İlçe Kaymakamı Kadir Sertel Otçu başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı. Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için düzenlenen programa Torbalı’da faaliyet gösteren Rehabilitasyon Merkezlerinin yetkilileri ve bu merkezlerde eğitim gören engelli çocuklar da iştirak ettiler.

Başkan Görmez,  “Engellilerimizin mücadelesi takdire şayandır”

Programın açılış konuşmasını yapan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Engelliler Günü’nün ülkedeki ve dünyadaki tüm engellilerin öncelikli sorunlarına dikkat çekmesi, milletçe yeterli duyarlılığın oluşması adına önemli olduğuna değinerek “Kentlerdeki sosyal alanlar, kaldırımlar, konutlar, hastaneler, kamu kurumları özetle yaşama dair ne varsa projelendirilirken, hayata geçirilirken engelli bireylerin koşulları mutlaka göz önünde bulundurulması gerekiyor.  Biz bunu önemli buluyoruz. Ve son 5 yılda sadece fiziki yapılaşmada değil, sosyal politikalarımızda da, kurumsal bütün çalışmalarımızda, çözebildiğimiz sorunlarınızda yanınızda gayret ettik. Kent konseyi engelli meclisimiz sadece bu çalışmalardan bir örnektir. Torbalı’nın her bakımdan engellilerin yaşam kalitesinin en yüksek bir ilçe olması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Zorluklarınızı biliyoruz. Ailelerinizin yaşadığı sorunların farkındayız. Kurduğumuz rehabilitasyon merkezine yenilerini  eklemek inşallah yeni   dönemde bize nasip olur. Bütün zorluklara, imkansızlıklara rağmen  başarılarıyla bizleri  hep gururlandıran, çok sayıda başarı hikayesine tanık oluyoruz.   Torbalı ‘da özellikle spor alanında ülke çapında başarı hikayeleri yazdık.

Hayatın tüm alanlarında, sporda, sanatta, edebiyatta, siyasette, eğitimde, sivil toplumda, iş dünyasında; tüm zorluklara rağmen, engelli kardeşlerimizin sergiledikleri mücadele, gerçekten takdire şayandır” dedi. Torbalı’da faaliyet gösteren kimi okullar Kent Konseyi Engelli Meclisi’ne tekerlekli sandalye hibe ettiler.  Etkinlik, Toprak Kardeşler konseriyle sona erdi.

05 Aralık 2018 11:27

Aralık 7 @ 10:00 - Aralık 14 @ 16:00