TORBALI GENÇLİK VE SPOR FESTİVALİ’NDE KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU

Belediye Başkanı Görmez; “Gençliğe ve spora en çok yatırım yapan ilçeyiz”. Torbalı Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen ve 5 gün boyunca devam eden Gençlik ve Spor Festivali sona erdi.

Plaj voleybolu, Plaj Futbolu ve Sokak Basketbolu olmak üzere toplam 3 kategoride yaklaşık 800 genç sporcunun katıldığı ve BKM arka bahçesindeki 3 ayrı sahada yapılan müsabakalar  final turuyla sonuçlandı.

Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmaların sonucunda dereceye giren okullar ödüllerine kavuştu. Ödül törenine Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Değer, Okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.   Dereceye giren okullar kupa ve madalyalarını Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun’un ellerinden aldı. Dereceye giren sporcuların mutlulukları yüzlerine yansırken, böyle başarılı bir organizasyon gerçekleştiren Torbalı Belediyesine teşekkür ettiler.

BAŞKAN GÖRMEZ, “ GENÇ POTANSİYELİMİZİ ÖNEMSİYORUZ”

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar görmez ilçenin genç bir nüfusa sahip olduğunu vurgulayarak“ Torbalı Belediyesi ilçedeki bu genç potansiyelin, genç enerjinin farkında. Gençliğe dönük hizmet ve projeleri hayat geçirme konusunda da son derece faaliz. Belediye Kültür Merkezimizde sanat, spor gibi alanlarda açtığımız kurslarda binlerce gencimizin yeteneklerini geliştirmesine ön ayak oluyoruz.  Sadece geleceğe imza atacak genç sporcularımızı yetiştirmekle de kalmıyoruz gençlerimize yeni spor alanları sunuyoruz. Torbalı’nın neredeyse her mahallesine gençlerimizin boş zamanlarını değerlendireceği, arkadaşlarıyla birlikte spor yapıp eğlenebilecekleri halı sahalar ve basket bol sahaları inşa ettik. Etmeye devam ediyoruz. Ayrancılar Mahallesi’nde  gençliğe dönük çok önemli bir projeye imza atıyoruz. Ayrancılar  Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksini yakın zamanda açacağız .

Kısa adı TOSEM olan Torbalı Sosyal Eğitim Merkezleri’ni kurduk. Buralarda da gençliğimizin potansiyelini geliştirmeye dönük aktivite ve kurslarımız olacak.

Gençlerimizin bedensel eğitimleri yanında onların okul eğitimlerine de önemli katkılar sunuyoruz. İlçede ilk defa üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veren bir vakıf kurduk. Kısa adı TOREV olan Torbalı Eğitim Vakfı bu güne kadar 500’e yakın üniversite talebesine karşılıksız burs desteğinde bulundu.  Sizlerle sürekli iç içe istişare halindeyiz. Okullarımızı tek tek gezip eksiklikleri belirliyor ve bu eksikliklerin anında giderilmesi için harekete geçiriyoruz. Okul bahçelerinin asfaltlanmasından, araç gereç ve malzeme desteğine kadar her konuda elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz.” dedi.

16 Mayıs 2018 10:20

Eylül 2 @ 14:00 - 20:00