TORBALI BELEDİYESİ’NDEN SUBAŞI’YA TOSEM

Sosyal ve kültürel faaliyetlere önem veren Torbalı Belediyesi, ilçenin çeşitli mahallerinde başlattığı Sosyal Eğitim Merkezi (TOSEM) atağına devam ediyor. Subaşı Mahallesi’nde 3 ay önce yapımına başlanan TOSEM’in yaklaşık 1 ay sonra hizmete açılması planlanıyor.

Torbalı Belediyesi ilçe genelinde inşa ettiği Sosyal Eğitim Merkezleri (TOSEM) ile toplumun farklı kesimlerine çeşitli konularda eğitim vermeyi amaçlıyor. Eğerci, Yazıbaşı ve Yemişlik Mahallelerindeki TOSEM’ler tamamlanırken Subaşı’daki TOSEM binasının yapımına devam ediliyor. Torbalı Belediyesi tarafından mahalleye kazandırılan yazlık düğün salonu ve çocuk oyun alanının bitişiğindeki inşaatın yakın zamanda tamamlanması planlanıyor. Subaşı’daki binanın projesi de diğer TOSEM binaları ile aynı olacak. 166 metre kare zemin kat, 190 metre kare de 1. kat olmak üzere toplamda 356 metrekarelik bir alanı kapsayacak olan Sosyal Eğitim Merkezi’nde; 2 adet çok amaçlı salon, yönetim ofisi, mutfak ve tuvaletler yer alacak. TOSEM binası tamamlandıktan sonra burada bölgede yaşayan vatandaşlar için çeşitli kurslar açılacak.

BÜYÜK BİR EKSİKLİK GİDERİLECEK

TOSEM’lerin birer sosyal eğitim merkezi görevi göreceğini ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Subaşı’da inşa edilen Sosyal Eğitim Merkezi’nin çalışma biçimi ve faaliyetlerinin diğerleri ile aynı olacağını söyledi. “Torbalı’nın değişik noktalarında hayata geçirdiğimiz bu merkezler ilçemizdeki sosyal, kültürel hayatı zenginleştirecek” diyen Belediye Başkanı Görmez, “TOSEM’lerden özellikle hanımefendiler daha etkin biçimde yararlanabilecek. Beceri kursları, aile bütünlüğünü güçlendirecek eğitim programları, psikolojik ve sosyal destek, rehberlik hizmetleri, Şehit yakınları ile gazilere yönelik sosyal projeler, milli ve manevi değerleri güçlendirecek aktivitelerin tamamı bu merkezler vasıtasıyla olacak. Çocuklar için de çeşitli kurs programlarımız olacak. Subaşı’da da böyle bir merkezin eksikliği vardı. Yaptığımız TOSEM ile bu eksikliği gidermiş olacağız” diye konuştu.

23 Temmuz 2018 11:24

Ekim 19 @ 20:00 - 22:00