TORBALI BELEDİYESİ ÖZBEY CAMİ’Nİ DE RESTORE ETTİRİYOR

İlçedeki tarihi eserleri asıllarına uygun olarak restore eden Torbalı Belediyesi Özbey Mahallesi’nde bulunan ve Sultan 2.Abdülhamit tarihinde inşa edilen cami için de çalışmaları başlattı. 1890 yılında inşa edilen ve o zamandan bu yana yapılan eklemelerle aslını yitiren Özbey Cami yapılacak çalışmalarla inşa edildiği tarihteki görünümüne kavuşacak.

İlk etapta caminin bahçesinde bulunan ve sonradan ilave edilen  şadırvan ve ilave bölmelerin yıkımı gerçekleştirildi. İzmir 1 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun da dahil olduğu restorasyon çalışmalarının 6 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Yeniköy’de bulunan ve yine Sultan 2.Abdülhamit Han döneminden kalan camiyi restore ettiren Torbalı Belediyesi Bülbüldere’deki ilk mektebin restorasyonuna başlattı.

BAŞKAN GÖRMEZ, “GELECEK KUŞAKLARA AKTARACAĞIZ

İlçede Sultan 2.Abdülhamit Han döneminde yapılan onlarca eser bulunduğunu ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “ Torbalı’nın kent kimliğine kavuşmasında Sultan 2.Abdülhamit’in burada çiftlikler edinmesinin ve o dönem burada inşa edilen eserlerin önemli bir katkısı olduğu biliniyor. O dönemden kalan ve ilçemizin tarihi kimliğinde önemli yerleri olan eserleri bir bir restore ediyoruz. Kültürel birer miras olarak gördüğümüz bu eserleri asıllarına uygun olarak koruyup gelecek kuşaklara aktarmayı boynumuzun borcu olarak görmekteyiz.

08 Mart 2018 4:07

KASIM 2018 2. SAYI