TORBALI BELEDİYESİ GELENEKSEL SANATLARI YAŞATIYOR

Tezhip, minyatür ve ebru,  sanatçısı Yasemin Yılmaz’ın  “geçmişten geleceğe geleneksel Türk sanatları” isimli sergisi Belediye Kültür Merkezi’nde açıldı. Sergi açılışını Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun birlikte gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Başkan Görmez, geleneksel Türk sanatlarının geçmişten günümüze değerli bir kültür hazinesi olduğunu belirterek, “Belediye olarak bu sanatlarımızın yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Önümüzdeki günlerde bu sanatlara dönük kurslar vermeyi planlıyoruz” dedi.

Sergiyi eşi Arzu Görmez ile birlikte gezen Başkan Görmez, yapılan eserlere hayranlığını belirtti. Sergi açılışında ebru sanatçısı Yasemin Yılmaz, Başkan Görmez’e Torbalı’yı tasvir eden bir minyatür tablo hediye etti.

22 parça eserden oluşan sergide  ebru, hat ve tezhip gibi geleneksel Türk sanatları ile yapılmış  eserler bulunuyor.15 gün boyunca Belediye Kültür Merkezi’nin sergi salonunda açık kalacak.

Tezhip, minyatür ve ebru,  sanatçısı Yasemin Yılmaz, ilk sergisini İzmir’de daha sonra Ankara’da TBMM’si Mustafa Necati Kültür Evin’de açtıklarını belirterek şunları söyledi” geçmişi Orta Asya’ ya kadar dayanan, Osmanlıyla birlikte zirveye ulaşan geleneksel sanatlarımızı günümüze taşıyarak özellikle gençlere yönelik açtığımız bir sergi. Bu öz kültürümüze ait sanat değerlerimizin bilinmesi açısından oldukça önemli”  şeklinde konuştu.

14 Şubat 2017 9:32