SOSYAL MARKETTE SON HAZIRLIKLAR

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez,  Sosyal Marketin inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Torbalı Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlar için 512 metrekarelik alanda hayata geçirilecek sosyal marketin inşaatında sona gelindi. Temeli 28 Ekim 2016 tarihinde atılan Sosyal Market Torbalı Belediyesi’nin önemli Sosyal Belediyecilik atılımlarından bir tanesini teşkil ediyor. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez,  Sosyal Market’in inşaat alanında incelemelerde bulunarak birimin inşaat mühendislerinden son hazırlıklar hakkında bilgi aldı.

Tepeköy Mahallesi’nde Zahire Pazarı olarak bilinen alanda yapımına başlanan Sosyal Market projesinin temeli geçtiğimiz Ekim ayında Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez tarafından atılmıştı. İlçede zor şartlar altında yaşayan vatandaşların aylık gıda ihtiyacının bir kısmı Torbalı Belediyesi tarafından Sosyal Market aracılığıyla karşılanacak. 512 metrekarelik bir alanı kapsayan  Sosyal Market projesi öngörüldüğü gibi 6 ay içerisinde tamamlandı. Projede Sosyal Market’in yanı sıra;  muhtarlık ofisi, market depo alanı, kent meydanı ve süs havuzları yer alıyor

BAŞKAN GÖRMEZ, HAYATI KOLAYLAŞTIRICI PROJELER

Marketin inşaat süreci ve son hazırlıklar hakkında birim mühendislerinden bilgi alan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, son yıllarda Torbalı nüfusunun fark edilir derecede arttığını belirterek halkın hayatını kolaylaştırıcı projelere öncelik verdiklerini belirtti. Üniversite öğrenimi gören öğrenciler için ilçenin ilk eğitim vakfı olan TOREV’i kurduklarını hatırlatan Adnan Yaşar Görmez, “Sosyal Marketimiz Belediye ile vatandaş arasında modern bir köprü olacak. Yardıma muhtaç olana uzattığımız eli hiç kimse görmeyecek. Torbalı Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’ne müracaat eden yardıma muhtaç ailelerinin durumu ilgili muhtarlıklarca araştırılacak. Yardıma muhtaç ailelere nüfus sayılarına ve gereksinimlerine göre dijital kartlar verilecek. Bu kartlara limitler yüklenecek. Kart sahibi kişiler normal bir markette alışveriş yapıyormuş gibi, kartında yüklü miktardaki limit kadar ihtiyaçlarını alabilecek. Sosyal markettin stoklarına, gelen yardımların, bağışların oranına ve mevsimlik ihtiyaçlara göre limitler artırılabilecek yada düşürülebilecek” dedi.

05 Mayıs 2017 10:06

AĞUSTOS – EYLÜL 2016