SANAYİ BÖLGESİNE KAMERALI SİSTEM

Sık yaşanan hırsızlıklar olaylarından bunalan  Atatürk Sanayi Sitesi esnafı Torbalı Belediyesi tarafından   kurulan  kameralı güvenlik ağı sayesinde rahat bir nefes aldı. Sanayi 22 noktaya takılan 32 kamerayla sürekli izlenecek.

Torbalı Belediyesi, hırsızlık olayları yüzünden sık sık mağdur olan sanayi esnafının sorununa kamera sistemi ile çözüm buldu. Hırsızlar, son yon yıllarda sanayi sitesindeki dükkanlara girip iş makinelerini ve değerli eşyaları çalıyordu. Torbalı Belediyesi ,esnafın bu sıkıntısına çözüm amacıyla  Atatürk Sanayi Sitesi’nin giriş ve çıkışları dahil birçok noktasına kamera yerleştirdi. İlk etapta 22 ayrı noktaya konuşlandırılan 32 kamera tüm sanayi sitesini kayıt altına almaya başladı. Kamera sayısının zaman içinde arttırılması planlanıyor. Esnaf, Torbalı Belediyesi tarafından takılan güvenlik kameraları sayesinde bölgenin en büyük sorununun ortadan kalktığını dile getirdi. Şimdilik , Meslek Yüksekokulu’nun  güvenliği tarafından takip edilen sistem, Torbalı Emniyet Müdürlüğü ile yapılacak olan protokolün ardından polise devredilecek. Sanayi sitesi içine yerleştirilen kameralar sayesinde asayiş olaylarında azalma olacağını kaydeden esnaf, belediye yetkililerine teşekkür etti.

SANAYİ  ESNAFINA ÇÖZÜM  BULDUK

Takılan kameraların kısa süre içinde aktif hale geldiğini, hırsızlık olaylarında büyük bir azalma yaşandığını kaydeden Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ‘ kurduğumuz kameralı güvenlik ağı sanayi esnafımıza hayırlı olsun. Esnafımızdan gelen talep üzerine asayiş olaylarını çözmek adına böyle bir çalışma başlattık . Uzun süren keşif çalışmalarının ardından  ilk etapta güvenlik kameralarının hangi noktalara  takılacağı kararlaştırıldı. Akabinde tüm giriş ve çıkışlar ile önemli noktalara kameralar yerleştirildi. Gece gündüz HD kalitesinde görüntü aldığımız kameralar kayıt yapmaya başladı. Sanayide yaşanan hırsızlık olaylarında bu sistem sayesinde büyük bir düşüş yaşanacak. Esnafımız rahat bir nefes alacak. Kamera sayımızı ihtiyaca göre arttıracağız” diye konuştu.

05 Şubat 2019 2:01

KASIM 2018 2. SAYI