KUR’AN ZİYAFETİ TORBALI’YI MEST ETTİ

Torbalı Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en güze Kur’an okuyan hafızlarının halkla buluşturulduğu  Mevlid’i Nebi isimli program yoğun bir ilgiye sahne oldu.

Torbalı Belediyesi’nin Türkiye’nin önde gelen hafızlarını aynı sahnede buluşturduğu Mevlid’i Nebi isimli program  Belediye Kültür Merkezi’nde  yapıldı. Programı Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar görmez başta olmak üzere çok sayıda vatandaş takip etti. BKM’nin 1200 kişilik konferans salonunda yer kalmadı. Yoğunluktan dolayı vatandaşların bir kısmı programı ayakta izledi .İlahilerin söylendiği, şiirlerin okunduğu gecede 15 Temmuz Şehitleri anısına dulalar okundu. Belediye Kültür Merkezi’ne akın eden yüzlerce vatandaş 15 Temmuz Şehitleri’nin hatırasına okunan 200 Hatm’i Şerif duasına “amin” dedi.  Kuran ziyafetinde; Türkiye  birincisi olan  Üsküdar Mihrimah Sultan Cami İmamı Mustafa Altın, Türkiye ikincisi Kadıköy Selami Çeşme Cami Müezzini Şükrü Aslıeren ve Türkiye üçüncüsü Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Osman Bostancı ilçe halkına unutulmaz bir Kuran ziyafeti sundular.

Başkan Görmez, “ Maneviyatı tarifsiz bir gece yaşadık”

Manevi açıdan tarif edilmez bir programa iştirak ettiklerini  ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Halkımızla birlikte çok müstesna bir gece yaşadık. Yüce Allah’ın mübarek kelamını Türkiye’nin Kuran’ı Kerim’i en güzel okuyan hafızlarından dinlemek ayrı bir güzellik. Kuran’ı Kerim’in hoş iklimini iliklerimize kadar hissettik. Ayrıca 15 Temmuz alçak darbe girişimine set olmak için canından geçerek şehitlik mertebesine erişen o mübarek simaları da andık. Vatanın bekası ve milletin birliği için canından geçen aziz şehitlerimizi böylesi anlamlı bir etkinlikle yad etmek çok anlamlı. Varlıklarını ebediyete uğurladığımız şehitlerimize hatmi şerif duaları gönderdik“dedi.

05 Aralık 2017 9:22