HEM TANITTILAR HEM ÇALDILAR

Torbalı’lı  gençlere farklı müzik enstrümanlarını, özellikleriyle, sesleriyle  birlikte tanıtıldığı etkinlik  büyük ilgi gördü.

Torbalı Belediye Kültür Merkezi, İzmir Devlet Opera Ve Balesi ‘nin eğitim konserine sahne oldu. Torbalı Belediyesi’nin daveti üzerine ilçeye gelen müzisyenler, çocuk ve gençlere çeşitli enstrümanları tanıtıp akabinde konser verdiler.

Sanatçılar; salonu dolduran yüzlerce öğrenciye keman, klarnet, obua, viyolensel, trompet  gibi müzik aletlerinin özelliklerini aktardılar. İlköğretim ve lise öğrencileri İki seans halinde düzenlenen konsere büyük ilgi gösterdiler. Konseri ücretsiz olarak izleyen öğrenciler konser bitiminde sanatçıları ayakta alkışladı.

BAŞKAN GÖRMEZ “ HER EVDE EN AZ BİR MÜZİK ENSTRÜMANI OLSUN İSTİYORUZ”

Torbalı Belediyesi’nin çocuk ve gençlere sanat sevgisi aşılamayı kendisine bir ödev olarak gördüğünü belirten Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Kültür, sanat Ve Spor okullarımızda binlerce öğrenciyi değişik branşlarda eğitiyor, onları bilgi ve beceriyle donatıyoruz. Bu tür etkinliklerin çocuklarımıza sanat sevgisi aşıladığını ve onları geleceğe hazırladığını görüyoruz. Her evde bir müzik enstrümanı olsun istiyoruz. Gençlerimizin cep telefonlarıyla, internette tükettikleri çok değerli zamanlarının bir kısmını  farklı çalgılar, müzik enstrümanlarını kullanmalarını  öneriyorum. Torbalı Belediyesi’nin milli çalgılarımız ve folklorumuz başta olmak üzere onlarca ücretsiz  kursu bulunuyor. Lütfen buraya gelsinler ” şeklinde konuştu.

08 Mart 2018 3:31