BKM’DE BÜTÜN ENGELLER UNUTULDU

1 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Belediye Kültür Merkezi’nde önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. Torbalı Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından düzenlenen etkinlikte ilçedeki  rehabilitasyon merkezlerine ve okullardaki özel eğitim sınıflarına devam eden engelli bireyler ve onarın aileleri katıldı.

Torbalı Kaymakamı Kadir sertel Otcu, Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun’un da hazır bulunduğu etkinlik bir festival havasında geçti. Program ,Torbalı’da bulunan Şehit Onur Ensar Ayanoğlu Ortaokulu öğrencilerinin işaret diliyle İstiklal Marşı okumasıyla başladı. Türkiye Şampiyonu olan Tire Halk Eğitim Müdürlüğü İşitme Engelliler Ritim Grubu’nun performansı da  izleyicilerden büyük alkış aldı. Ayrıca, Mavi Ege Koleji öğrencileri tarafından yapılan kermesten elde edilen gelirle alınan tekerlekli sandalyeler sahiplerine verildi. Tiyatro oyunları ile renklendirilen etkinlik  Toprak Kardeşler’in konseriyle noktalanırken hem engellileri hem de onların yakınlarını mutlu etti.

Başkan Görmez, “Asıl engellilik duyarsızlıktır”

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez  engelli bireylerin sorunlarına duyarlı olunması onların hatırlanması için sadece 1 Aralık’ın değil her günün önemli olduğuna değinerek  “Biz asıl engelin duyarsızlık olduğuna inanıyoruz .Neyse ki engellilerimizin koşulları ve bu koşulların iyileştirilmesi adına toplumumuzda son yıllarda artan bir duyarlılık var. Ancak  bu duyarlılığın toplumun tüm kesimlerine yayılması gerekiyor. Torbalı’da da yerel yönetim olarak  engellilerimizin yaşam koşullarını iyileştirmek ve onlara daha mutlu olacakları ortamlar sağlamak için çalışıyoruz .Kent Konseyimizle ve ilgili diğer kurumlarla  sürekli dirsek teması içerisindeyiz” dedi.

01 Aralık 2017 2:48