BELEDİYEDEN ÖĞRENCİLERE TEOG ÖNCESİ MORAL DESTEK

Torbalı Belediyesi hafta sonu TEOG sınavına girecek olan öğrencileri Psikolog ve Rehberlik Uzmanı İlknur Peder ile buluşturdu. Belediye Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda  düzenlenen seminerde bulunan yüzlerce öğrenci İlknur Peder’den TEOG öncesi son tüyoları aldı. Öğrencilere zaman zaman sorular soran ve onları da seminerin aktif bir parçası haline getiren  İlknur Peder öğrencilerden büyük alkış aldı. Sınav öncesi motivasyonun çok önemli olduğuna vurgu yapan Peder, öğrencileri cep telefonunun ve internetin zararları konusunda da uyardı.

Aile desteğine sarıl; cep telefonunu bırak

Seminerde sınava girecek öğrencilere hitap eden Psikolog İlknur Peder aile ve arkadaş desteğinin her türlü motivasyonun ilk aşaması olduğunu hatırlatarak, “ Bu tür sınavlardan önce moralinizi bozacak kişilerden ve onların negatif söylemlerinden uzak durmanız gerekiyor. Ailenizin desteği bu süreçte çok önemli. Günümüzde çoğu gencimiz ne yazık ki teknoloji bağımlısı denilebilecek kadar cep telefonlarıyla haşır neşir vaziyette. Dikkatinizin dağılmaması ve iyi bir konsantrasyon için cep telefonu kullanımını sınırlandırmalı hatta sınavdan birkaç gün önce cep telefonu ile alakanızı kesmelisiniz. Ancak bu şekilde başarıya ulaşabilirsiniz” dedi. İlknur Peder’in tavsiyelerini can kulağıyla dinleyen öğrenciler ,seminer bitiminde ünlü psikologla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

24 Nisan 2017 3:28

AĞUSTOS – EYLÜL 2016