ATATÜRK TORBALI’DA ŞİİRLERLE, TÜRKÜLERLE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yılında Torbalı’da düzenlenen bir dizi etkinliklerle anıldı.

Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programına Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkan Vekili Özgür Erman Çağlar, ilçe protokolü, eğitimciler ve öğrenciler ile birlikte vatandaşlar da katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programında şiirler okundu, türküler söylendi, halk oyunları gösterisi zeybek oynandı. Atatürk’ün yaşamının ve kurtuluş savaşı mücadelesinin anlatıldığı resimler de sergilendi.

BAŞKAN GÖRMEZ; “İSTİKLAL MÜCADELEMİZ HALA DEVAM EDİYOR”

Gazi Mustafa Kemal’in önderlik ettiği istiklal savaşıyla milletin büyük bir kahramanlık destanı yazdığını hatırlatan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez açıklamasında şu hususlara yer verdi;

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 79. yıl dönümünde rahmetle, saygıyla ve minnetle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, başta İstiklal mücadelemiz olmak üzere elde ettiği zaferlerle tüm dünyayı kendisine hayran bırakmış kahraman bir asker, bir devlet adamı, dünyanın en saygın lideridir. Kurduğu Cumhuriyet ile milletimizi aynı çatı altında bir araya getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ortaya koyduğu milli mücadele azmi ile bugün de bizlere ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. O’nun ülkemiz için belirlediği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkabilmek için bugün de tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkesi ile 2023 hedeflerimize ulaşabilmek için çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin istikrar içerisinde, barış, huzur ve güven içerisinde, birlik ve kardeşlik ruhu ile ilelebet ayakta kalabilmesi için yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 10 Kasım 1938’de ebediyete intikal eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşları ile vatanımız için canlarını feda eden, şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum”

13 Kasım 2017 12:56