ARSASI BELEDİYEDEN OKUL MİLLİ EĞİTİM’DEN

Arsası Belediye tarafından bağışlanan Torbalı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin temeli törenle atıldı. İçerisinde spor salonu ve öğrenci yurdunun bulunacağı 24 derslikli okul 2019 Aralık ayında tamamlanacak

Her fırsatta eğitime destek veren Torbalı Belediyesi, Torbalı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı’na Muratbey Mahallesi’nde 10 bin metre kare arsa bağışladı. Torbalı Belediyesi tarafından bağışlanan arsaya yapılacak olan lisenin temeli resmi bir törenle atıldı. Temel atma törenine; AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Aralık 2019 tarihinde tamamlanması planlanan 24 derslikli Lisenin içerisinde spor salonu, öğrenci yurdu gibi birçok tesis bulunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile başlanan projenin kısa sürede bitirilip eğitime öğretime kazandırılması planlanıyor. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan temel atma töreninde yapılan açılış konuşmalarının ardından kurban kesildi ve protokol butona basarak temel attı.

GÖRMEZ: “EĞİTİME DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Bu zamana kadar okul yapımı için Milli Eğitim’e 50 bin metrekare arsa bağışladıklarını hatırlatan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, eğitime verdikleri desteğin artarak devam edeceğini söyledi. AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın ilçedeki okulların yapılmasında büyük emeği olduğunu vurgulayan Başkan Görmez, “ Milletvekilimiz Sayın Atilla Kaya ile birlikte ilçemize inşa edilecek okullar için defalarca bakanlıklara gittik. Yaptığımız görüşmelerin ardından ilçemizdeki okul sorununu büyük oranda bitirdik. Kendisine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Torbalı yaklaşık 40 bin öğrencinin eğitim gördüğü bir ilçe. Nüfusumuz ve öğrenci sayımız her geçen yıl artarken yeni derslik ve okul ihtiyacımız da artıyor. Temelini attığımız bu okulların inşaatı tamamlandığında okul eksiğimiz tamamen son bulacak. ” dedi.

MİLLETVEKİLİ KAYA’DAN  BAŞKAN GÖRMEZ’E TEŞEKKÜR

Torbalı’daki okul ve derslik probleminin giderilmesi için yaptıkları çalışmaların 2014 öncesi yerel iktidar tarafından engellendiğini ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “O dönem ilçemize böyle güzel yatırımlar kazandırmak için çaba sarf ederken maalesef yerel iktidar önümüze set koyuyordu. 2014’ten önce ne kadar acıdır ki biz bu ilçeye okul kazandırmak için Torbalı Belediyesi’nden ruhsat alamıyorduk. 2014 yılından itibaren AK Partili belediyenin göreve gelmesi ile genel iktidar yerel iktidar el ele vererek çok kısa sürede ilçemize 30 okul kazandırdık. Bu nedenle Torbalı Belediye Başkanımız Adnan Yaşar Görmez’e teşekkür ediyorum. Bakanlık Torbalı’dan 1 yer istedi başkanımız 2 yer verdi. Bu temel ile birlikte aynı anda Torbalı’da 6 okulun daha inşaatına başlanıyor. Okul yapımı daha devam edecek. 2014’ten bu yana  ilçemize 5 milyon liralık yatırım kazandırdık. 2019 yılında ise 1 milyon liralık yatırım kazandırmak istiyoruz. İlçemizi daha da kalkındırmak için gayretlerimize devam edeceğiz. Bu işler yerel iktidar genel iktidar birlikte hareket edersek oluyor” dedi.

16 Eylül 2018 12:02

Aralık 7 @ 10:00 - Aralık 14 @ 16:00