AMAÇ; 40 BİN ÖĞRENCİYİ SPORA YÖNLENDİRMEK

Torbalı Belediyesi ‘nin  “Her mahalleye futbol ve basketbol sahaları” projesine Aslanlar, Çaybaşı, Taşkesik, Yeniköy, Subaşı ve Ayrancılar da eklendi.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “Genç nüfusumuz hızla artıyor, gençlerimizi spora yönlendiriyoruz”

Torbalı Belediyesi ilçenin 10 ayrı mahallesinde yapımını gerçekleştirdiği 6 adet futbol halı sahası ve 15 adet basketbol sahasına yenilerini ekliyor. Aslanlar, Çaybaşı, Taşkesik, Yeniköy, Subaşı ve Ayrancılar’ da yeni yapılacak 3 halı saha ve 3 basketbol sahası içinde ihaleye çıkıldı.

Torbalı Belediyesi daha önce;   Murat Bey Mahallesi’ne 1 halı saha, 4 basket sahası; Cumhuriyet Mahallesi’ne 3 basket sahası; Torbalı Mahallesi’ne 1 basket sahası, Alpkent Mahallesi’ne 1 basket sahası, Ertuğrul Mahallesi’ne 1 halı saha, 1 basket sahası,  Atatürk Mahallesi’ne 1 halı saha, Bahçelievler Mahallesi’ne 1 halı saha 1 basket sahası, Yazıbaşı’ya 1 halı saha,1 basket sahası, Çakırbeyli Mahallesi’ne 1 halı saha, Ayrancılar Mahallesi’ne 2 basket sahası olmak üzere toplamda 21 spor tesisinin yapımını tamamlamıştı.   Çaybaşı, Taşkesik, Yeniköy, Subaşı ve Ayrancılar’ da yapılacak olan 3 halı saha ve 3 basketbol sahası için de ihaleye çıkıldı.

BAŞKAN GÖRMEZ “ İLK VE ORTA ÖĞRETİMDE 45 BİN DOLAYINDA ÖĞRENCİMİZ VAR”

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçenin çok hızlı biçimde geliştiğini ilçe nüfusuna son 3 yılda 45  bin kişinin daha eklendiğini belirterek  “ Genç nüfus hareketinin yüksek olduğu dinamik bir ilçeyiz. Sadece ilköğretim ve liselerde öğrenim gören 45 binin üzerinde öğrencimiz var. Gençlerimizi, çocuklarımızı spor sahalarına ve farklı aktivite alanlarına yönlendiriyoruz.  Belediye Kültür Merkezinde bu amaçla çok sayıda kurs ve farklı aktiviteler düzenleniyor.  Amacımız çocuklarımızın boş zamanlarını doğru yerde, sağlıklı biçimde geçirmelerini sağlamaktır. Değişen Torbalı’ya Yakışan onlarca gençlik projesini  hayata geçiriyoruz. Ayrancılar Gençlik Merkezi de o bölgedeki gençler için ayrı bir buluşma merkezi olacak” şeklinde konuştu.

19 Eylül 2017 9:20

Ekim 25 @ 10:00 - 17:00