ADNAN BAŞKAN’DAN YENİ YIL MÜJDESİ

İZBAN’ la bölünen Torbalı’nın iki yakasını birleştirecek 5 alt geçit için ihaleye çıkılıyor…

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez” bu projelerle ilçemizde yaşam kalitesi daha da artacak”

Torbalı Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında kabul edilen ilçenin muhtelif yerlerine 5 adet yaya alt geçidi yapılması kararı uygulama aşamasına geldi. Projesi tamamlanan alt geçitler için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak.

5 adet alt geçidin tamamlanması İZBAN hattının hizmete başlamasıyla açmaza giren şehir içi yaya trafiğini de  rahatlatmış olacak. Torbalı Belediyesi tarafından daha önce de Tepeköy Mahallesi ile  Muratbey Mahallesi arasında  yaya ulaşımını sağlayan  Şehit Tolga Sağlam  Altgeçidinin yapımı gerçekleşmişti..

BEŞ NOKTAYA BEŞ ALT GEÇİT

Torbalı Belediyesi’nin kendi imkânlarıyla inşa edeceği yaya alt geçitlerinin yerleri de açıklandı.  Buna göre; alt geçitlerden biri PTT ve Kaymakamlık binasının bulunduğu  mevcut yaya üst geçidinin bulunduğu  alanda yer alacak. Bu geçit Cumhuriyet Mahallesi’ni Ertuğrul Mahallesi’ne bağlayacak.

Bir  diğeri geçit ise Halk Yapı yakınlarında yer alacak. Bu noktadaki proje ile buradaki vatandaşlar Şehit Teğmen Serdar Genç İlkokulu geçidine kadar da yürümemiş olacak. Üçüncü alt geçit belediyenin müselles alan projesini uygulayacağı Alpkent, Ertuğrul ve Torbalı mahallelerinin birleştirdiği alan olan ve şu an TCDD’nin vagon onarım merkezi olarak kullandığı bölgede gerçekleşecek. Dördüncü alt geçit Torbalı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün karşısına inşa edilecek.   5.ve son geçit ise Torbalı Mahallesi’ne yapılacak. İstasyonun biraz ilerisinde gerçekleşecek olan geçit sayesinde buradaki vatandaşın karşıdan karşıya geçiş çilesi de sona erecek.

BAŞKAN GÖRMEZ, “SIKINTILARI SIFIRLAYACAĞIZ”

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, inşaatına başlanacak 5 adet yaya alt geçidiyle Torbalı’da şehir içi yaya ulaşımı noktasında sıkıntı kalmayacağını ifade ederek, “ Halkımızın kentin bir kısmından diğerine rahatlıkla ulaşması için geçtiğimiz sene Şehit  Uzman Çavuş Tolga Sağlam Yaya Alt Geçidi’ni tamamlayarak hizmete açtık. Bunu tamamen Belediyemizin imkanları ile başardık. Şimdi de kentin yaya trafiğinin en yoğun olduğu noktalarına  benzer 5  ayrı yeni alt geçit inşa edeceğiz. Böylelikle İZBAN hattı ile adeta ikiye bölünmüş bir kent havasına bürünen Torbalı’da yaya ulaşımı hususundaki sıkıntıları sıfırlayacağız” dedi.

20 Aralık 2017 4:32

KASIM 2018 2. SAYI